Nadya PP написа:Здравейте,Наде тука се обсъждат производителите на пелети не се продават пелети.
Пирин Пеллет ЕООД- гр. Разлог, произвеждат 3 вида пелети:
Поздрави,
Надя
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
stakoz
- специалист
добър ден, някой с мнение /отзиви за дървесните пелети на http://ecopellet.at/ - команията производител е Биотермал ООД Добрич? Пелетети им били от дъб, без кори и много прах, сега юли/август цената е 330лв/т без ддс
благодаря
благодаря
yasoo
- специалист
Здравейте,
май дойде време да зареждаме пелети за зимата, та чета си тук страница по страница, но така и не мога да взема решение на какви пелети да се спра тази година.
Миналата зима горих 2 вида и не съм особенно доволен:
Пиринлес ("Проджетто Еколоджиа") 3 тона - не горят лошо, но през ден се задръства горелката от образували се буци.
Пелетисимо 2 тона - не знам какви са, но от тях целия ми бункер беше в смола а от котела така и не успях да изчистя катрана.
Иначе като цяло ясно е, че Швайгхофер са най-добри, но и цената им е 495 лв.
Чух добри отзиви и за дъбовите от Пролеша на Форест Трейд - 395 лв.
Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година? Дъбовите дали са удачен вариант... или бихте ми препоръчали някакви други.
Благодаря предварително!
май дойде време да зареждаме пелети за зимата, та чета си тук страница по страница, но така и не мога да взема решение на какви пелети да се спра тази година.
Миналата зима горих 2 вида и не съм особенно доволен:
Пиринлес ("Проджетто Еколоджиа") 3 тона - не горят лошо, но през ден се задръства горелката от образували се буци.
Пелетисимо 2 тона - не знам какви са, но от тях целия ми бункер беше в смола а от котела така и не успях да изчистя катрана.
Иначе като цяло ясно е, че Швайгхофер са най-добри, но и цената им е 495 лв.
Чух добри отзиви и за дъбовите от Пролеша на Форест Трейд - 395 лв.
Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година? Дъбовите дали са удачен вариант... или бихте ми препоръчали някакви други.
Благодаря предварително!
kalin72
- майстор
Пелетисимо са брезнишки пелети, уж ги водят качествени, ама явно не съвсем...
Аз друго се чудя, дали пелетите в Сърбия няма да са по-качествени, макар и малко по-скъпи? Гледам, във Вранье Алфа Плам правят и пелети, освен камини и котли, та тяхната цена е около 330-380 лева на тон, 90% бук 10% бор.
Някой има ли опит с купуване и горене на пелети от Сърбия?
Ето примерни цени
http://www.peletbukov.rs/
Аз друго се чудя, дали пелетите в Сърбия няма да са по-качествени, макар и малко по-скъпи? Гледам, във Вранье Алфа Плам правят и пелети, освен камини и котли, та тяхната цена е около 330-380 лева на тон, 90% бук 10% бор.
Някой има ли опит с купуване и горене на пелети от Сърбия?
Ето примерни цени
http://www.peletbukov.rs/
an1id
- напреднал
yasoo написа:....Миналата зима изгорях близо три тона от тях и освен кафява финна пепел не видях да прави вътре. За катрани и буци изобщо не говорим.
....
Може би настройките на горелката ти са неподходящи за такова горене ...
yasoo
- специалист
an1id написа:Еми не може да е било само от настройките... самите пелети си пускаха смола... както казах самия бункер стана целия в смола а той няма нищо общо с настройките на котела. Но нали знаеш... всяка "партида" може да е различна и просто да съм попаднал на такаваyasoo написа:....Миналата зима изгорях близо три тона от тях и освен кафява финна пепел не видях да прави вътре. За катрани и буци изобщо не говорим.
....
Може би настройките на горелката ти са неподходящи за такова горене ...
jabata
- специалист
an1id написа:Еми не може да е било само от настройките... самите пелети си пускаха смола... както казах самия бункер стана целия в смола а той няма нищо общо с настройките на котела. Но нали знаеш... всяка "партида" може да е различна и просто да съм попаднал на такаваАко самия бункер е станал целия в смола, то тогава пелетите ще да са били някаква супер мизерна партида. До момента съм виждал какво ли не, и какви ли не пелети, ама да пускат смола това вече не съм го виждал. Аз на твое място никога повече не бих взел от тях.
lebendi
- специалист
yasoo написа: Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година?Трон Дунавци или Скравена,но все пак зависи какво точно търсиш и в какво ще ги гориш-има и украински(80/20 бук и смърч) от Топливо на 400лв има и клас B някакви на 310лв,от които много пищят,
но пък Грейко RB ги гори.
borkata99
- специалист
yasoo написа:Та дилемата е голяма... какви пелети да взема тази година?препоръчвам с двете ръце - от миналата зима ползвани, много добра калоричност, много малко пепел, чист котел - кеф на квадрат.
и преди седмица заредени от Дунавци, приятели много доволни от тях вече 2 сезона.........ще се пробват тази зима, дано има студ и много сняг !!!
ама ти още малко почакай и наистина ще си изправен пред Голяма дилема
Успех !!!
Цъкайте в/у снимките и изчакайте да се заредят - вижда се много добре.
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература