bube760205 написа:99% те раазбрах! Имам само още едно питане! Ако е без модул за дистанционно а с ключ монтиран на стената пак ли е същата схемата или?То ако е само с ключ, тоя контактор не ти е нужен, взимаш на Легранд това - http://www.stoichkovi.bg/products/produ ... ils/105157 и си свиркаш.
Към схемата на сянката имам само една чуденка - тия мостове, не че ще навредят, но нещо леко ми идват в повече с тоя 25 амперов контактор, пък бил той и елмарк.
М/у другото имам наблюдение върху контактори на чинт, и тия гадове си бачкат на няколко места по над пет години и няма никакви ядове, а режима им на работа не е от най-леките, имах някакви ядове само с един, нещо не искаше добре да възстанови след като изключи и нещо ме бъзикаше един блокиращ контакт, ми капнах му две капки масло и го пораздвижих и няма ядове, вече 2-3 години.А бях крайно скептичен.
Но много шуми бе, нещо с тия контактори много се дразня, как трещят ( като знам какви по-интелигентни и тихи решения има), а най-се дразня на разни контактори, който са постоянно под напрежение ( аз им викам фазови релета) като се разжужат, е направо откачам.