Най - вълнуващия въпрос зимно време.
baeto - напреднал
Колеги, аз вече година се чудя какво точно да купя, но края наближава. Много пъти съм казвал, че къщата ми е на два етажа по 75кв.м., PVC дограма с троен пакет и вътрешна изолация на втори етаж. Има и бойлер. Котела ще е Грейко /задължително комбиниран/. Дилемата идва от там, че много хора ми казват, че ако е на пелети 20кв. са достатъчни но на дърва ще са малко. Какъв обаче ще е резултата ако взема котел 30кв. и горелка 20кв. Имам си и двама пенсионери и ще се отоплява 24/7. Имам желание да направя и външна изолация но май няма да е скоро.
kuuuuuul - майстор
На моя котел от зад на ламарината няма никъде дупка за датчик,ако има нещо от долу значи трябва да я свалям,но после от къде ще мине кабела?Двете дупки от страни за какво са?Добавям две снимки.Няма ли някъде схема на този котел да се види кое как?

Прикачен файл

IMG_20171003_082332.jpg
IMG_20171003_082332.jpg (63.87 KиБ) Видяна 1574 пъти

Прикачен файл

IMG_20171003_082423.jpg
IMG_20171003_082423.jpg (60.09 KиБ) Видяна 1574 пъти
Su-37 - специалист
Горенето на твърдо гориво в 30-ката ще е повече тлеене. Ще го задръстиш за нула време. Двайската е голям и обемист котел, ще ти свърши работа. 2х75=150 кв.м. РЗП, нали?
tzvtz - напреднал
[quote="baeto"]Колеги, аз вече година се чудя какво точно да купя, но края наближава. Много пъти съм казвал, че къщата ми е на два етажа по 75кв.м.........обаче ще е резултата ако взема котел 30кв. и горелка 20кв.quote)
Здравей, колега, не се съмнявай в мощността на по-малката комбинация. И аз първоначално мислех да взимам котел 30кв. и горелка 20кв., но ми казаха, че големия котел си е оразмерен за голямата горелка, имало вероятност за конденз и се отказах. Отоплявам по-голяма площ от твоята (общо над 200 кв.м) в къща без изолация и хубава дограма и горелката си модулира и на трите степени, а когато работи на дърва, котела си издържа спокойно 2-3 часа при недобре подредени дърва.
tzvtz - напреднал
kuuuuuul написа:
На моя котел от зад на ламарината няма никъде дупка за датчик,ако има нещо от долу значи трябва да я свалям,но после от къде ще мине кабела?Двете дупки от страни за какво са?Добавям две снимки.Няма ли някъде схема на този котел да се види кое как?
Здравей, на втората снимка отдясно на лепенката има едно изрязано капаче в ламарината, което трябва да се избие и зад него е гилзата.
bedamusa - специалист
Понеже се наложи да му махна ламарините като го вкарвахме действително имаше този пластмасов накрайник но не помнех къде точно се намираше (беше и на места ръждясал и се наложи да го тръкна с четката и да го пръсна с спрей) както каза колегата маха се задната ламарина и срещу изхода на топлата вода демек на другата страна на котела е гнездото довечера ще сложа датчика там и ще ти пусна снимки.
kuuuuuul - майстор
Открих го :partyman: на истина е добре скрит.Довечера ще се опитам да снимам при колега да видите къде е монтиран от специалиста с над 30г стаж(по негови думи) дистрибутор на Грейко:lol:Вижда се и качеството на изолацията,това ми напомня на онзи специалист с бойлерите от неръждавейка при които е още по зле въпреки високата цена(той господ май си го наказа)

Прикачен файл

IMG_20171003_095207.jpg
IMG_20171003_095207.jpg (44.81 KиБ) Видяна 1599 пъти
Kondor1 - специалист
kuuuuuul написа:
Открих го :partyman: на истина е добре скрит.Довечера ще се опитам да снимам при колега да видите къде е монтиран от специалиста с над 30г стаж(по негови думи) дистрибутор на Грейко
Трябва да го питаш в какво точно му е стажа - като дистрибутор на фирма с доста по-малко от 30 годишна история или може би е пускал пелетни горелки през 1987-88 година. Или може би... просто трудовият му стаж е 30г.
Su-37 - специалист
На 680-та страница открихме къде се слага датчика. Ааа, ето как се е почувствал Хр. Колумб. Сигурно назад го има писано и дъвкано, но ще пропусна да проверя дали е така. Датчикът, който е в основата за правилната работа на горелката... Браво на нас :rolleyes: При това положение не бива да се смеем на човека с 30 години стаж по специалността.
Кел файда че хората са дали датчик за 50 лева и някой вземе та го монтира върху тръба. В гилза/капилярка имаме отклонение с най-много 1 градус, а върху тръба може да се стигне до двуцифрено число.
Kondor1 - специалист
Нали уж затова са специалистите с 30 годишен стаж, за да не се налага на потребителя да открива тънкостите по форуми.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: