Колеги, аз вече година се чудя какво точно да купя, но края наближава. Много пъти съм казвал, че къщата ми е на два етажа по 75кв.м., PVC дограма с троен пакет и вътрешна изолация на втори етаж. Има и бойлер. Котела ще е Грейко /задължително комбиниран/. Дилемата идва от там, че много хора ми казват, че ако е на пелети 20кв. са достатъчни но на дърва ще са малко. Какъв обаче ще е резултата ако взема котел 30кв. и горелка 20кв. Имам си и двама пенсионери и ще се отоплява 24/7. Имам желание да направя и външна изолация но май няма да е скоро.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
baeto
- напреднал
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
kuuuuuul
- майстор
На моя котел от зад на ламарината няма никъде дупка за датчик,ако има нещо от долу значи трябва да я свалям,но после от къде ще мине кабела?Двете дупки от страни за какво са?Добавям две снимки.Няма ли някъде схема на този котел да се види кое как?
Прикачен файл
IMG_20171003_082332.jpg (63.87 KиБ) Видяна 1577 пъти
Прикачен файл
IMG_20171003_082423.jpg (60.09 KиБ) Видяна 1577 пъти
tzvtz
- напреднал
[quote="baeto"]Колеги, аз вече година се чудя какво точно да купя, но края наближава. Много пъти съм казвал, че къщата ми е на два етажа по 75кв.м.........обаче ще е резултата ако взема котел 30кв. и горелка 20кв.quote)
Здравей, колега, не се съмнявай в мощността на по-малката комбинация. И аз първоначално мислех да взимам котел 30кв. и горелка 20кв., но ми казаха, че големия котел си е оразмерен за голямата горелка, имало вероятност за конденз и се отказах. Отоплявам по-голяма площ от твоята (общо над 200 кв.м) в къща без изолация и хубава дограма и горелката си модулира и на трите степени, а когато работи на дърва, котела си издържа спокойно 2-3 часа при недобре подредени дърва.
Здравей, колега, не се съмнявай в мощността на по-малката комбинация. И аз първоначално мислех да взимам котел 30кв. и горелка 20кв., но ми казаха, че големия котел си е оразмерен за голямата горелка, имало вероятност за конденз и се отказах. Отоплявам по-голяма площ от твоята (общо над 200 кв.м) в къща без изолация и хубава дограма и горелката си модулира и на трите степени, а когато работи на дърва, котела си издържа спокойно 2-3 часа при недобре подредени дърва.
tzvtz
- напреднал
kuuuuuul написа:На моя котел от зад на ламарината няма никъде дупка за датчик,ако има нещо от долу значи трябва да я свалям,но после от къде ще мине кабела?Двете дупки от страни за какво са?Добавям две снимки.Няма ли някъде схема на този котел да се види кое как?Здравей, на втората снимка отдясно на лепенката има едно изрязано капаче в ламарината, което трябва да се избие и зад него е гилзата.
bedamusa
- специалист
Понеже се наложи да му махна ламарините като го вкарвахме действително имаше този пластмасов накрайник но не помнех къде точно се намираше (беше и на места ръждясал и се наложи да го тръкна с четката и да го пръсна с спрей) както каза колегата маха се задната ламарина и срещу изхода на топлата вода демек на другата страна на котела е гнездото довечера ще сложа датчика там и ще ти пусна снимки.
kuuuuuul
- майстор
Открих го
на истина е добре скрит.Довечера ще се опитам да снимам при колега да видите къде е монтиран от специалиста с над 30г стаж(по негови думи) дистрибутор на Грейко:lol:Вижда се и качеството на изолацията,това ми напомня на онзи специалист с бойлерите от неръждавейка при които е още по зле въпреки високата цена(той господ май си го наказа)

Прикачен файл
IMG_20171003_095207.jpg (44.81 KиБ) Видяна 1602 пъти
Kondor1
- специалист
kuuuuuul написа:Открих гоТрябва да го питаш в какво точно му е стажа - като дистрибутор на фирма с доста по-малко от 30 годишна история или може би е пускал пелетни горелки през 1987-88 година. Или може би... просто трудовият му стаж е 30г.на истина е добре скрит.Довечера ще се опитам да снимам при колега да видите къде е монтиран от специалиста с над 30г стаж(по негови думи) дистрибутор на Грейко
Su-37
- специалист
На 680-та страница открихме къде се слага датчика. Ааа, ето как се е почувствал Хр. Колумб. Сигурно назад го има писано и дъвкано, но ще пропусна да проверя дали е така. Датчикът, който е в основата за правилната работа на горелката... Браво на нас
При това положение не бива да се смеем на човека с 30 години стаж по специалността.
Кел файда че хората са дали датчик за 50 лева и някой вземе та го монтира върху тръба. В гилза/капилярка имаме отклонение с най-много 1 градус, а върху тръба може да се стигне до двуцифрено число.

Кел файда че хората са дали датчик за 50 лева и някой вземе та го монтира върху тръба. В гилза/капилярка имаме отклонение с най-много 1 градус, а върху тръба може да се стигне до двуцифрено число.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература