Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Свиква се и аз преди да се оженя на 20-22 ми беше супер сега си седя кротко на 26-28гр в дневната без да се потя :-D :drinkers: /Млад съм от скоро се жених :lol:
filmatoplo - майстор
Абе незнам какво стана снощи ,хем намалих температурата на водата и почти креташе камината гледам термостата който седи на масата показва 27 градуса в 20,00 вечерта ,чудих се как е възможно ,бях се намръзнал и не чувствах топло ,но въпреки това загасих камината .Сутринта беше 20 или 21 градуса но запалих камината след поредното почистване да си закусвам на по топло преди да започнат грижите с отоплението на хората . :wink: към 10,00 тази сутрин я огасих и до сега не съм я пускал ще видя колко гр е ,точно показва 23 и натиснах копчето че слънцето не помага скри се ,тази нощ ще падне до нула предполагам.
andy_forresite - майстор
Сигурно термометрите показват различно. На село вуйчо ми се похвали че "оная вечер" стигнал 38 градуса с кюмбето. Викам ей, я се спри малко. Ти имаш ли представа какво са 38 градуса? Термометърът не ти е верен.
Влизам аз, печката незапалена, вътре хладно и термометърът гордо свети в едни големи червени цифри 21°С. Според мен 15 я ги имаше, я не. Моите термометри са два от всичко по левче :) . Не претендирам за точност. Още повече че единият показва 2,5 градуса повече, но тъй като по-малко показващия съвпада с градусите на всичките 5 термоглави, се ръководя по неговите показания. Пробвах да сверя с климатика в къщата - греда. 25 климатик кореспондират с 27 на единия термометър и 23,5 на другия.
Иначе аз съм навил ръкавите, 23 градуса показва ... този по-песимистичния. Другият е при сестра ми в къщата да гледа 25-26 и да си казва охаа, топло, топло :) Ако ги разменя ще мрънка.
Между другото, познавам колко е стайната температура с отклонение +-1°С в диапазона +6 до 26. Нагоре и надолу не мога. Просто не са ми познати и се разминавам. Примерно след работа докато крача към колата си казвам "сега ще дам контакт и на термометъра ще пише еди си колко". И в интервал +-1 ги познавам. А термометърът на колата пък го "сверявам" с дежурната метеороложка в градската станция като я видя като питам колко градуса е. И на колата е 1 гр отклонение.
Явно чувството за топлина е субективно. На едни им харесва 19, на други 22, на трети 32. Нека всеки има исканите градуси и да му е топло :)
ники_ник - специалист
Честит празник на всички съфорумници ! Да са ви пълни масите и бункерите :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Верен е - нали е стаен термостат . :)
andy_forresite - майстор
Днес ще направя 1400 кг. Много скоро тази тема ще заеме трайно първата страница. От 30-ти дават сибирски студове - т нар ледени дни. За мен значи макс - 6 и минимални под минус 19 в началото на новата година.
filmatoplo - майстор
Дано не познаят - че много мразя студ.блазе им тези които януари и февруари са на тайланд. :wink:
idealist - специалист
Може да ги отнесе нЕкоЕ цунами (да не дава Господ).
Колеги здравеите имам голям проблем с голям разход на пелти . Моля за помощ къщата ми е 100кв 4 стаи изолирана с 5см изолация ПВЦ дограма.Тавана е неизолиран и сигурно имам топлозагуби от него.Системата е стара с много траби и вода 6 чугунени радиатора котел виадрус у22 18кв за твърдо гариво на който монтирахме горелка Бисолит гп25 25кв.Горя между 3.5 и 4 чувала на 24 часа при 22градуса вътрешна температура с авт.стаен термостат
Мариян 6112 написа:
Колеги здравеите имам голям проблем с голям разход на пелти . Моля за помощ къщата ми е 100кв 4 стаи изолирана с 5см изолация ПВЦ дограма.Тавана е неизолиран и сигурно имам топлозагуби от него.Системата е стара с много траби и вода 6 чугунени радиатора котел виадрус у22 18кв за твърдо гариво на който монтирахме горелка Бисолит гп25 25кв.Горя между 3.5 и 4 чувала на 24 часа при 22градуса вътрешна температура с авт.стаен термостат
На момента купувай вата 5см., на руло и застилай, като килим, на тавана. Ако го ползваш за склад, на пролет купуваш още толкова вата, правиш скара с височина 10 см. и завършваш с някакви плоскости, та да може да се ходи по тях.

Дописвам.
Котела с горелката не си подхождат, както жена с голяма и мъж с малък.
Чети в темата '' Виадрус на пелети'' и го тунинговай!
Горелката е мощна за твоето жилище.
Ако контролера позволява, нека горелката работи по таймер- от толкова до онолкова и т.н. , като стайния да си остане включен, за да не се претопля къщата.
Не зная дали софтуера позволява, но това е начина, при наличния хардуер.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт яну 02, 2018 12:51 pm, променено общо 1 път.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: