• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dalaka72 - напреднал
Здравейте. В ремонт на банята сме. Проблемите са доста ..Живеем в панелен блок , едната стена на банята е гръб на друга стая- детската. При закупуване на жилището продавачите се бяха постарали да не си личи че има теч..предполагам често срещана ситуация. Оказа се че гореописаната стена е от гипсови блокчета. При свалянето на плочките се оказа че е доста мокра. Колкото и да я чакаме няма да изсъхне на 100%. Сменихме тръбите с PVC. Така и не се установи дали проблема е бил в тръбите или в износените фуги, но не мисля че това е основното. Последавателността която съм решил да използвам е залепяне на гипсокартон - зелен с лепило на Кнауф към гипсовите блокчета и допълнително застраховане с дюбели. Също от кнауф закупих лента -хидроизолационна и дълбоко проникващ грунд. Изчетох темите и видях, че няма консенсусно мнение относно допълнителната хидроизолация. Въпроса ми е горе описаните материали ок ли са съобразно ситуацията. Също така ако реша да ползавам хидроизолация коя ще ми препоръчате и този дълбоко проникващ грунд на Кнауф , преди хидроизолацията ли се поставя или след нея.. :)
dalaka72 - напреднал
Моля за съвет какво да правя с тази пуста гипсова стена :?
Rumen Iankov - специалист
Шпакловай с теракол и си лепи плочките.Не си намалявай размерите с гипскартон.
Time2Burn - специалист
Сложи си картона, всичко ще е ок. Дюбелите не са необходими. Грунда е абсурдно излишен, както и хидроизолацията е безмислена. Целта на гипсокартона е да отвесира стените, нещо което няма да постигнеш ако слагаш дюбели.
dalaka72 - напреднал
Каво означава "отвесира стените". И проблем ли е че при прекарването от склада на Кнауф до в къщи. майстора е разполовинил картона по дължина, т.е нарушена е цялостта му. Освен това за да се прибере в стената една отводнителна тръба направиха дупка в стената и с колена я прибраха вътре. Оказа се обаче че въпреки това тръбата леко изпъква, т.е няма да се покрие с картона..Картона ще свършва до тръбата и ще започва от другия и край..А отгоре ще се замаже с какво не е ясно още.
DStefanov - специалист
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ!!!!!
Остави тези мнения от сорта -Не ти трябва, абсолютно излишна и т.н.
Аз направих такава хидроизолация на моята баня и не съжалявам. Използвах материали на KOSTER (О се пише с две точки) и съм очарован от тази немска фирма. Виж им страницата www.koster-bg.com
Материалите, които са ти необходими са:
1. BD50 - Еластична хидроизолация
2. K120 - Хидроизолационна лента
Разбира се предварително трябва да се намаже с грунд, но него си го правиш ти като разредиш BD50 с вода в съотношение 1:1. Аааа, забравих най важното - защо ти е хидроизолацията???
Тези материали струват около 250лв., което не оскъпява ремонта на фона 6-7000лв, които ще дадеш за ремонт и обзавеждане на банята, но ако не направиш хидроизолацията и протече ще се видиш в приключение...... Ще плащаш на съседите ремонта и ще си разкъртиш банята отново за ремонт. Ти си помисли дали си заслужава да правиш или Не хидроизолация :roll:
Ако имаш въпроси относно хидроизолацията питай, ще помагаме :wink:
п.с. Утре ще ти постна малко снимки да видиш какво съм направил
Q - напреднал
Относно хидроизолационната лента, за нейното слагане ти трябва и течна хидроизолация, аз ползвах някаква Теразид GT- 11 3 л. (5 кг.) за 16 лв (в Бриколаж я има), маже се под и върху лентата и навсякъде където решиш, че е нужно, става като гума като изсъхне, а преди това гипскатрона го мазах с бетонконтакт, макар че според много хора няма нужда от всичко това, реших да се презастраховам. :roll:
Теди - специалист
Грунда е преди хидроизолацията предполагам там където ти минават вертикалните щрангове, въздуховода, мръсния канал и водата от покрива някъде е там или в мръсния канал заустена. Обикновено от нея идват проблемите особено, ако си на последния етаж. Трябва да се разкрие да се види от къде идва мокрото.
Time2Burn - специалист
Страшно се дразня, когато аматьори дават становища и налагат мнението си върху това на професионалисти. Едно време дядото на Дстефанов само хидроизолаций е правил... В мозайките е пълно със хидроизолаций, както и във гипсовите блокчета на човека. Правете каквото знаете, но човека май попита специалистите...
dalaka72 - напреднал
Благодаря за отговорите..далеч съм от мисълта, сега да се решава спора дали се полага или не хидроизолация. Прочел съм целия форум и всички идентични теми и съм наясно, че до консусенсусно мнение няма да се достигне. :wink: Въпроса ми е има ли проблем, че гипсокартона е рязан и е нарушена целостта му както съм обяснил по-горе в поста си. Освен това ще има разстояние - една тръба между две гипсокартонени плоскости, която ще се измаже с нещо. Съпругата ми е харесала един испански фаянс и ако започне да пада както предния (той просто си изпада от мократа стена без да се кърти) в къщи ще настане :evil: .../Блаодаря за мненията.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси без край...за банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: