Здравейте. В ремонт на банята сме. Проблемите са доста ..Живеем в панелен блок , едната стена на банята е гръб на друга стая- детската. При закупуване на жилището продавачите се бяха постарали да не си личи че има теч..предполагам често срещана ситуация. Оказа се че гореописаната стена е от гипсови блокчета. При свалянето на плочките се оказа че е доста мокра. Колкото и да я чакаме няма да изсъхне на 100%. Сменихме тръбите с PVC. Така и не се установи дали проблема е бил в тръбите или в износените фуги, но не мисля че това е основното. Последавателността която съм решил да използвам е залепяне на гипсокартон - зелен с лепило на Кнауф към гипсовите блокчета и допълнително застраховане с дюбели. Също от кнауф закупих лента -хидроизолационна и дълбоко проникващ грунд. Изчетох темите и видях, че няма консенсусно мнение относно допълнителната хидроизолация. Въпроса ми е горе описаните материали ок ли са съобразно ситуацията. Също така ако реша да ползавам хидроизолация коя ще ми препоръчате и този дълбоко проникващ грунд на Кнауф , преди хидроизолацията ли се поставя или след нея..