Здравейте. В ремонт на банята сме. Проблемите са доста ..Живеем в панелен блок , едната стена на банята е гръб на друга стая- детската. При закупуване на жилището продавачите се бяха постарали да не си личи че има теч..предполагам често срещана ситуация. Оказа се че гореописаната стена е от гипсови блокчета. При свалянето на плочките се оказа че е доста мокра. Колкото и да я чакаме няма да изсъхне на 100%. Сменихме тръбите с PVC. Така и не се установи дали проблема е бил в тръбите или в износените фуги, но не мисля че това е основното. Последавателността която съм решил да използвам е залепяне на гипсокартон - зелен с лепило на Кнауф към гипсовите блокчета и допълнително застраховане с дюбели. Също от кнауф закупих лента -хидроизолационна и дълбоко проникващ грунд. Изчетох темите и видях, че няма консенсусно мнение относно допълнителната хидроизолация. Въпроса ми е горе описаните материали ок ли са съобразно ситуацията. Също така ако реша да ползавам хидроизолация коя ще ми препоръчате и този дълбоко проникващ грунд на Кнауф , преди хидроизолацията ли се поставя или след нея.. 
- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dalaka72
- напреднал
18 мнения в "Въпроси без край...за банята"
Rumen Iankov
- специалист
Шпакловай с теракол и си лепи плочките.Не си намалявай размерите с гипскартон.
dalaka72
- напреднал
Каво означава "отвесира стените". И проблем ли е че при прекарването от склада на Кнауф до в къщи. майстора е разполовинил картона по дължина, т.е нарушена е цялостта му. Освен това за да се прибере в стената една отводнителна тръба направиха дупка в стената и с колена я прибраха вътре. Оказа се обаче че въпреки това тръбата леко изпъква, т.е няма да се покрие с картона..Картона ще свършва до тръбата и ще започва от другия и край..А отгоре ще се замаже с какво не е ясно още.
DStefanov
- специалист
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ!!!!!
Остави тези мнения от сорта -Не ти трябва, абсолютно излишна и т.н.
Аз направих такава хидроизолация на моята баня и не съжалявам. Използвах материали на KOSTER (О се пише с две точки) и съм очарован от тази немска фирма. Виж им страницата www.koster-bg.com
Материалите, които са ти необходими са:
1. BD50 - Еластична хидроизолация
2. K120 - Хидроизолационна лента
Разбира се предварително трябва да се намаже с грунд, но него си го правиш ти като разредиш BD50 с вода в съотношение 1:1. Аааа, забравих най важното - защо ти е хидроизолацията???
Тези материали струват около 250лв., което не оскъпява ремонта на фона 6-7000лв, които ще дадеш за ремонт и обзавеждане на банята, но ако не направиш хидроизолацията и протече ще се видиш в приключение...... Ще плащаш на съседите ремонта и ще си разкъртиш банята отново за ремонт. Ти си помисли дали си заслужава да правиш или Не хидроизолация
Ако имаш въпроси относно хидроизолацията питай, ще помагаме
п.с. Утре ще ти постна малко снимки да видиш какво съм направил
Остави тези мнения от сорта -Не ти трябва, абсолютно излишна и т.н.
Аз направих такава хидроизолация на моята баня и не съжалявам. Използвах материали на KOSTER (О се пише с две точки) и съм очарован от тази немска фирма. Виж им страницата www.koster-bg.com
Материалите, които са ти необходими са:
1. BD50 - Еластична хидроизолация
2. K120 - Хидроизолационна лента
Разбира се предварително трябва да се намаже с грунд, но него си го правиш ти като разредиш BD50 с вода в съотношение 1:1. Аааа, забравих най важното - защо ти е хидроизолацията???
Тези материали струват около 250лв., което не оскъпява ремонта на фона 6-7000лв, които ще дадеш за ремонт и обзавеждане на банята, но ако не направиш хидроизолацията и протече ще се видиш в приключение...... Ще плащаш на съседите ремонта и ще си разкъртиш банята отново за ремонт. Ти си помисли дали си заслужава да правиш или Не хидроизолация
Ако имаш въпроси относно хидроизолацията питай, ще помагаме
п.с. Утре ще ти постна малко снимки да видиш какво съм направил
Q
- напреднал
Относно хидроизолационната лента, за нейното слагане ти трябва и течна хидроизолация, аз ползвах някаква Теразид GT- 11 3 л. (5 кг.) за 16 лв (в Бриколаж я има), маже се под и върху лентата и навсякъде където решиш, че е нужно, става като гума като изсъхне, а преди това гипскатрона го мазах с бетонконтакт, макар че според много хора няма нужда от всичко това, реших да се презастраховам. 
Теди
- специалист
Грунда е преди хидроизолацията предполагам там където ти минават вертикалните щрангове, въздуховода, мръсния канал и водата от покрива някъде е там или в мръсния канал заустена. Обикновено от нея идват проблемите особено, ако си на последния етаж. Трябва да се разкрие да се види от къде идва мокрото.
Time2Burn
- специалист
Страшно се дразня, когато аматьори дават становища и налагат мнението си върху това на професионалисти. Едно време дядото на Дстефанов само хидроизолаций е правил... В мозайките е пълно със хидроизолаций, както и във гипсовите блокчета на човека. Правете каквото знаете, но човека май попита специалистите...
dalaka72
- напреднал
Благодаря за отговорите..далеч съм от мисълта, сега да се решава спора дали се полага или не хидроизолация. Прочел съм целия форум и всички идентични теми и съм наясно, че до консусенсусно мнение няма да се достигне.
Въпроса ми е има ли проблем, че гипсокартона е рязан и е нарушена целостта му както съм обяснил по-горе в поста си. Освен това ще има разстояние - една тръба между две гипсокартонени плоскости, която ще се измаже с нещо. Съпругата ми е харесала един испански фаянс и ако започне да пада както предния (той просто си изпада от мократа стена без да се кърти) в къщи ще настане
.../Блаодаря за мненията.
- 1
- 2
Тема "Въпроси без край...за банята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература