Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wpw - специалист
nokoniko написа:
wpw написа:
Здравейте.
Благодаря на всички и весели празници.Първо честито ви Рождество Христово!
От няколко дни си взех котел на екоспар модел Мини Максима 27 КВт. Ще отоплявам къща на два етажа, около 200 кв.м. има 5 см. външна изолация и сменена дограма. Ще има два вентилаторни конвектора - единият около 6 квт., а другият около 4 квт., бойлер 120 л. и 4 радиатора.
Вече сън пуснал тръбата и т.н. Много четох във темата, но не видях никъде фините настройки за този модел. Той вярно, че е по нов модел, но ако някой може да помогне... иначе, ще трябва да гадая между другите модели!
Тук ги има всичките с водна риза - https://drive.google.com/file/d/1PoEPEa ... sp=sharing ,но преди да променяш записвай си фабричните да не объркаш нещо.
Благодаря колега, но не виждам точно моя модел? Това беше и причината да пиша тук с въпроси. Модела, както споменах е Мини Максима 27 КВт.
filmatoplo - майстор
:wink: Имам ги на лист тези фабричните ,обаче като отидеш на обекта да настройваш камина - с тези нито пали нито работи ,и правим други . :wink: туй няма кой да ти каже .
nokoniko - специалист
wpw написа:
nokoniko написа:
wpw написа:
Здравейте.
Благодаря на всички и весели празници.Първо честито ви Рождество Христово!
От няколко дни си взех котел на екоспар модел Мини Максима 27 КВт. Ще отоплявам къща на два етажа, около 200 кв.м. има 5 см. външна изолация и сменена дограма. Ще има два вентилаторни конвектора - единият около 6 квт., а другият около 4 квт., бойлер 120 л. и 4 радиатора.
Вече сън пуснал тръбата и т.н. Много четох във темата, но не видях никъде фините настройки за този модел. Той вярно, че е по нов модел, но ако някой може да помогне... иначе, ще трябва да гадая между другите модели!
Тук ги има всичките с водна риза - https://drive.google.com/file/d/1PoEPEa ... sp=sharing ,но преди да променяш записвай си фабричните да не объркаш нещо.
Благодаря колега, но не виждам точно моя модел? Това беше и причината да пиша тук с въпроси. Модела, както споменах е Мини Максима 27 КВт.
Извинявай, но сега видях, че твоята е някакъв нов модел наистина.
wpw - специалист
Свалих настройките на всички параметри, така както е купен котела. Тези, които не съм написал, в менюто се прескачат, например от Пар.8 отива направо на Пар.10. Не е активен пар.9 - предполагам, защото тези параметри не важат за модела. Ето какво видях:
Параметър Стойност
001 10
003 150
004 150
005 180
006 30
007 140
008 50
010 21
018 70
019 240
020 230
021 155
022 175
023 200
024 160
028 225
050 20
051 255
052 60
053 20
054 45
055 159
056 50
057 170
058 100
059 49
060 60
061 45
062 240
067 50
068 48
070 150
076 2
092 1
094 0
095 0
096 10
101 240

Ако на някои му потрябват това бяха на моя котел! След малко ще пиша какво искам да се случва и как смятам да го направя :-D
filmatoplo - майстор
Така са параметрите ,някой презскачат защото се ползват в други конфигурации - въздушни камини и горелки софтуерно променени .забравил си параметър нула той е 30 . :wink: другите ще ги пипаш след като тръгне .като гледам температурата на водата ти е 60 градуса ,може и така да остане може и промяна за зимата .
wpw - специалист
Да, забравил съм параметър 000 и той вярно е 30. Мисля да я пробвам така, като единствено мисля да намля малко пар.055, който сега е 159. Евентуално да го направя 120, като целта е да изключва при температура 240 гр.
filmatoplo - майстор
На Ауригата го правя 160 тя е близка по мощност до твоята ,на 120 може да се ограничи по температурата на газовете ,защото бързо ще се замърси топлообменника и няма да е като нов .това не е параметър който ти трябва .Номера е да пали добре ,бързо и чисто без много пушек и избухвания ,след това при разгаряне то да не става буйно ,след това се наблюдава степен 1 да гори добре без да гасне ,след тоеа се гледа модулацията зависимост по какво ще го прави - може по Въздух,Вода и Димни газове .Та така първо я пусни то ще си покаже какво иска .
wpw - специалист
Благодаря, разбрах те и се надявам утре да я пусна. После ще пиша какво става.
filmatoplo - майстор
:) Колегите ще допълват .
nelim - специалист
Аз от моята AlbaB съм що годе доволен, максималния разход дето ми е давал досега когато са били отрицателни температурите е по 2 торби на 24ч, като е топло изкарва с 1 торба денонощието.

Единственото нещо което не мога да превъзмогна и ме побърква е малкия бункер.. тва 15кг за 18кв камина - направо са се подиграли макетата с хората.. аз при покупката навсякъде гледах че е 22кг... да не говорим че вечерта като я зареда и ако не стана в студеното да набутам пелетите гасне, защото бункера е измислен смотано и над 5-6кг пелети седят вътре по стените но шнека остава празен, т.е. излиза че след зареждане имаш за автономна работа под 10кг - ако е студено не може да стигнат и за 5ч. Това е единствената причина до момента поради която все още оглеждам за други уреди, брутална тъпотия са сътворили, ако бяха сложили поне 30кг (Грейко и Алфаплам май са даже с 45) щеше да са перфектни...

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: