Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nadinka написа:
Не е фатално, мъжа ми не го е въвел,все пак наизуст ги научихме тез параметри, долу-горе де. Ма файда няма. Още пробваме всякакви стойности. Даже не знам дали е от настройките вече. Тя си работеше чудесно преди.
Защо не опитате да я пуснете камината само на първа степен (с каквито и да е настройки) и като започне да заглушава/загасва огъня да отворите прозореца за да влезе повече свеж въздух.
Писахте че навсякъде сте с нова дограма, да не би да е толкова добра, че да уплътнява яко и да не стига кислорода ...
estzvetanov - специалист
nadinka написа:
Не е фатално, мъжа ми не го е въвел,все пак наизуст ги научихме тез параметри, долу-горе де. Ма файда няма. Още пробваме всякакви стойности. Даже не знам дали е от настройките вече. Тя си работеше чудесно преди.
Аз продължавам да смятам, че проблема е в качеството на пелетите. Намерете от някъде поне едно чувалче читави пелети сложете само тях и върнете първоначалните настройки (купешките) да видим какво ще стане. Знам че пробвахте с някакви други, но не е сигурно че и те са читави, най-добре ако имате познат с пелетна камина и му гори добре го помолете да ви продаде ако трябва 1 чувалче и пробвайте с него. Задължително обаче върнете настройките, с които е работила добре преди. Защото сега не е сигурно дали след толкова човъркане е добре настроена.
filmatoplo - майстор
Едва ли е от качеството,имах един случай при който фаже и не палеше камината ,докарах супер пелети и - камината пак не пали,след като оправих с настройки гореше и уж лошите с . прахоляк пелети .!..
marin_ks - специалист
kamina.alba18kw написа:
Само някой да ми каже, как да рвша проблема със стайния термостат. Сложен е в хола, а камината е в коридора. Държи градуси, докъто някой не влезе в стаята. Температурата се покачва и бързо изгасва. Дайде съвети защо става така и как да реша проблема. Исках да го удължа, но така и не разбрах как. Благодаря.
С кабел се удължава. Аз съм го удължел с 12м кабел и накрая си е същата термодвойка и няма проблем....
nadinka - напреднал
Тихия написа:
nadinka написа:
Защо не опитате да я пуснете камината само на първа степен (с каквито и да е настройки) и като започне да заглушава/загасва огъня да отворите прозореца за да влезе повече свеж въздух.
Писахте че навсякъде сте с нова дограма, да не би да е толкова добра, че да уплътнява яко и да не стига кислорода ...
Пробвахме и това, дограмата е сменена, но пък вратите в стаите си зеят.
nadinka - напреднал
estzvetanov написа:
nadinka написа:
Аз продължавам да смятам, че проблема е в качеството на пелетите. Намерете от някъде поне едно чувалче читави пелети сложете само тях и върнете първоначалните настройки (купешките) да видим какво ще стане. Знам че пробвахте с някакви други, но не е сигурно че и те са читави, най-добре ако имате познат с пелетна камина и му гори добре го помолете да ви продаде ако трябва 1 чувалче и пробвайте с него. Задължително обаче върнете настройките, с които е работила добре преди. Защото сега не е сигурно дали след толкова човъркане е добре настроена.
Купихме не едно, а две чувалчета, пак същата работа.
nadinka - напреднал
Купихме камината от Шумен, от официалния вносител на Екоспар. След нова година ще се чуем с него. Според него сме направили грешка, че сме взели по голямата. По принцип се спряхме на екоспар, защото имаха 18кв. След това той ни убеди да вземем по голямата. То какви ли настройки не сме пробвали.
gnt69 - майстор
nadinka написа:
Купихме камината от Шумен, от официалния вносител на Екоспар. След нова година ще се чуем с него. Според него сме направили грешка, че сме взели по голямата. По принцип се спряхме на екоспар, защото имаха 18кв. След това той ни убеди да вземем по голямата. То какви ли настройки не сме пробвали.
Клипче не направихте да я видим как гори на 1 степен зададена ръчно.
И като започне да гасне как изгасва като пуска пелети.
marin_ks - специалист
gnt69 написа:
nadinka написа:
Клипче не направихте да я видим как гори на 1 степен зададена ръчно.
И като започне да гасне как изгасва като пуска пелети.
Явно че има някакъв проблем като мине на първа степен. Няма причина да работи два месеца, да работи на по високи мощности, да пали нормално и т.н. и след това да угасне и да препълва и пр. и пр. Не е до настройки или пелети.
nokoniko - специалист
nadinka написа:
Разликата между двете е само 5 литра на водната риза. Като я настроиш с с настройките от алба18 ще си гори прекрасно. Това, че гасне на първа степен е доста учудващо при условие, че са пробвани различни настройки. Както се спомена по-нагоре дали има достатъчно кислород в помещението. Друга причина също може да бъде, високи обороти на вентилатора на първа степен. Например ако подаването ти е 12 /пар.10/ на първа степен, оборотите вентилатора/пар.24/ не трябва да е 130 примерно, а пробвайте с 100.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: