Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Това 12 означава 1,2 секунди ,явно е малко за въздуха както каза колегата.
Vartasilver - специалист
nadinka написа:
Купихме камината от Шумен, от официалния вносител на Екоспар. След нова година ще се чуем с него. Според него сме направили грешка, че сме взели по голямата. По принцип се спряхме на екоспар, защото имаха 18кв. След това той ни убеди да вземем по голямата. То какви ли настройки не сме пробвали.
Вкара ли тези параметри които ти казах и аз съм с аурига 25кв
Пусни на 3 та степен и пиши после как е?
kamina.alba18kw - специалист
marin_ks написа:
kamina.alba18kw написа:
Само някой да ми каже, как да рвша проблема със стайния термостат. Сложен е в хола, а камината е в коридора. Държи градуси, докъто някой не влезе в стаята. Температурата се покачва и бързо изгасва. Дайде съвети защо става така и как да реша проблема. Исках да го удължа, но така и не разбрах как. Благодаря.
С кабел се удължава. Аз съм го удължел с 12м кабел и накрая си е същата термодвойка и няма проблем....
Би ли сподвлил по подробно как си го направил. Срязал ли си го с ножа да речем. Какъв вид кабел си исползвам. Трябва ли да го запоя или може и с препаска да го направя. Малко по подробно.
sstenly1 - специалист
kamina.alba18kw написа:
marin_ks написа:
kamina.alba18kw написа:
Само някой да ми каже, как да рвша проблема със стайния термостат. Сложен е в хола, а камината е в коридора. Държи градуси, докъто някой не влезе в стаята. Температурата се покачва и бързо изгасва. Дайде съвети защо става така и как да реша проблема. Исках да го удължа, но така и не разбрах как. Благодаря.
С кабел се удължава. Аз съм го удължел с 12м кабел и накрая си е същата термодвойка и няма проблем....
Би ли сподвлил по подробно как си го направил. Срязал ли си го с ножа да речем. Какъв вид кабел си исползвам. Трябва ли да го запоя или може и с препаска да го направя. Малко по подробно.
Ето колега става и с такъв кабел https://vikiwat.com/kabel-za-tonkoloni- ... en-bg.html ,а другото го дискутирахме на 113стр.
marin_ks - специалист
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:
marin_ks написа:

Ето колега става и с такъв кабел https://vikiwat.com/kabel-za-tonkoloni- ... en-bg.html ,а другото го дискутирахме на 113стр.
Кабела е 2 х 0,75 многожичен. ( при мен дължината е 12 м.) Първо срязах кабела и след това видях, че е могло да го сваля, но това няма значение. Спазил съм крайщата да са си на мястото (плюса си е на плюса и съответно минуса си е на минуса) и връзките съм запоил. Десетина дни работи и така само бяха оплетени една в друга. Запоих ги за да се намали съпротивлението уж за по голяма точност. Разликата е 0,6 градуса от реалната. (реалната темп. я тествам със стаен електронен термометър и живачен стаен - забранен за производство но много точен)
marin_ks написа:
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:

Кабела е 2 х 0,75 многожичен. ( при мен дължината е 12 м.) Първо срязах кабела и след това видях, че е могло да го сваля, но това няма значение. Спазил съм крайщата да са си на мястото (плюса си е на плюса и съответно минуса си е на минуса) и връзките съм запоил. Десетина дни работи и така само бяха оплетени една в друга. Запоих ги за да се намали съпротивлението уж за по голяма точност. Разликата е 0,6 градуса от реалната. (реалната темп. я тествам със стаен електронен термометър и живачен стаен - забранен за производство но много точен)
Благодаря. Тези дни му режа бабела и ще кърпя. Дабо не се обърка нещо.
filmatoplo - майстор
Нищо не може да се обърка ,няма котелно при което да не удължавам датчици .най често го правя с кабел многожилен 0,50 м2 .по добре с по тънък . :wink:
filmatoplo написа:
Нищо не може да се обърка ,няма котелно при което да не удължавам датчици .най често го правя с кабел многожилен 0,50 м2 .по добре с по тънък . :wink:
Така де, ще пробвам с горе посочения 2× 0.75. Или този от линка. Трябва да е той по тънкия.Аз ме притесняваше, че оригин. Е с нещо като селиконова обвивка и да не би да е по специфичен, но щом казвате, че няма проблеми, значи ножа пред мен и аз след него ;)
Колегите аз пак . ;) Имам наблюденията, че когато запали печката и достигне разгарянето, в камерата се наблюдава по голямо количество пушек. Стъклото се опушва и потъмнява. Не много но се запушва отгоре. Дали имам проблем с кюнците или е време за почистване. Да не е вентилатора при тестването. Разсъждавам си тука и се чудя. До колкотп знам и дават около 1 тон преди почистване, а съм изгорил не повече от 500кг. Съвети.
filmatoplo - майстор
Пуши когато горивото е повече съобразено с количеството въздух нужен да гори добре .Или намаляш горивото или увеличаваш въздуха ,по скоро първото.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: