• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Сега има нов диэайн на Фероли ,уж ново управление.
И аз имам проблем, искам да пробвам програмата на колегата, но как се прави в режим модулация?
Здравейте,моля за помощ , имамкотел с горелка ferolli sun p7 от 4години. До тозИ момент не сме имали проблеми (изключение-смяна на запалка) ,горелката е настроена на автоматичен режим ,в модулация ,с фабрични настройки от t01-t20, до 2степен, зададени 65°. Откакто е започнал отоплителния сезон е някакъв ужас. Пали се ,стига в повечето случаи до много ниски градуси и спира. Или дава грешка А01,или спира и след 5мин отново се пуска ,цялата работа става за 10мин.Ввъзможно ли е да не разпознава ,че има огън, ако може някой да помогне и да каже откъде идва проблема?
brassSob - специалист
Здравей,
проблема може да е от много неща. Може да е механичен или до настройка. Ако бункера не е чистен и дъното е затлачено от прах прави проблем. Ако успокоитела е изгорял на горивната камера пелетите се разпръскват. Пепелника ако е деформиран също. По-долу виж 2 пепелника съм прикачил - оригинален а до него някой си е правил час по трудово - няма лошо, но е заварил наопаки скарата :) и хората си купуват по разни сайтове кой каквото намери на възможно най-ниска цена. Ако тези неща са ок тогава ще говорим за настройки
.
Прикачен файл:
skari.jpg
Колеги, меже ли да ми кажете какво значи в десен долен ъгъл мига 0 или свети постуянно и както си работи от първа до трета степен и изключва.
brassSob - специалист
съб дек 01, 2018 6:37 pmivaylo_jankov написа:
Колеги, меже ли да ми кажете какво значи в десен долен ъгъл мига 0 или свети постуянно и както си работи от първа до трета степен и изключва.
Нулата е при заявка за работа. След като запали се появява и една вертикална чертичка.
Здравейте, имам приблем с горелка фероли
дава грешка А01.Не тръгват пелетите по тръбата?От добрич съм знаете ли наблизо някой, който разбира или някакъв сервиз....Отчаяна съм
Монтира ни я някакъв от Пловдив но не ми вдига телефона
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Icovich - помощник
Здравейте,имам горелка Фероли P 7 N от новия модел която е с дисплей.Та въпроса ми е отоплявам 200кв.м къща и разхода е 3-4 човалчета на ден като чета тука из форума разбирам че това е сърашно много .Изчетох поста и направих някой промени в настройките като например пуснах я в модулация (преди беше на он/оф) и сега ще следя разхода ,то само това ми остава. Искам да ви попитам и нещо друго на всеки 24 ч чистя котела защото тавичката за пепел е пълна и понякога намирам неизгорели пелети та ако вдигна въздуха ще се подобри изгарянето нали ? Също така в стаята имам термостат който управлява горелката ,има ли смисъл от него ?
съб дек 01, 2018 7:31 pmbrassSob написа:
съб дек 01, 2018 6:37 pmivaylo_jankov написа:
Нулата е при заявка за работа. След като запали се появява и една вертикална чертичка.
Благодаря колега. Сега и ако ми кажеш как да пусна модулация изпращам ракия.
Svezar - специалист
Ако някой си мисли че ще има разлика в разхода на пелети между on-off и модулация....мнооого греши ! Това е последното нещо което може да окаже някакво влияние :!:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: