нед сеп 30, 2018 10:10 pmgnt69 написа:Хахааа, какво като съм от Своге, не съм в Столипиново. Хахаанед сеп 30, 2018 10:01 pmelektra7777 написа:Каза им че си от Своге и се изпокриха.
Мислила ли си за камина на етажа, да не топлиш мазата. И друго да питам целодневно отопление или само сутрин и вечер.![]()
Мислила съм за всичко, като ми дойде до главата! Но камина няма как... Първо не мога да си ползвам комина, вътре в хола мога да се включа към друг комин, но чичо ми на втория етаж го ползва, а четох, че за пелетните котли е хубаво да си имаш отделен комин. Второ-ще трябва сигурно много да преправям инсталацията, ако въобще разсъждавам правилно, то не е само да сложа камина и да пусна тръби към парното, или се бъркам... Трето, мислех, че има голяма разлика в разхода, ако е котел в мазе или вътрешна камина, но доколкото разбрах няма особена разлика, само малко повече ще се набутам за котела, че камините са по-евтини. Четвърто за монтаж е по-лесно да махна старото, режат се тръбите и се монтира новия котел, пак ще си има играчка де, но по-малка. Иначе и аз го мислех за нещо вътрешно, но май е сложно и явно няма смисъл. Иначе етажа ще го отоплявам постоянно. Но ми се иска котела да е на пелети, но да има опция и за дърва, за всеки случай. Дали правилно съм се орентирала-не знам. С котела искам да си загрявам и бойлер, сега довършвам вътрешна баня с wc, че досега имах външни такива. Ще се родя. Малко само ме притеснява дали много ще ми скочи разхода с тези пелети, че досега все сме били на дърва и въглища. Но пък като знам каква хамалогия е иначе.