нед сеп 30, 2018 8:21 amTzinata написа:Я ми кажи ти с какво си на Грейко, котел или камина, комбиниран котел или само пелетен?Извинявам се, ако вече си споменал някъде... И какво отопляваш с него , и колко kw е? Колко тона пелети ти заминават горе-долу на сезон? И наистина ли горят всякакви пелети?elektra7777 [skype написа:post_id=939476 time=1538258946 user_id=85624]Аз съм с Грейко и съм много доволен.Златния огън го забрави.За Притито незнам.
Здравейте хора!!! От две седмици съм се побъркала на тема отопление... И друго, каква марка? Един познат ми препоръча комб.на Бош, друг на Грейко. А по-ефтините варианти Прити и Голдън файър. . МОЛЯ, ПОМАГАЙТЕ СЪС СЪВЕТИ:)
От собствен опит да ти кажа-минеш ли веднъж на пелети,никога вече няма да си помислиш за дърва, за въглища да не говорим.![]()
Грейко имат комбиниран вариант на пелети и дърва. Можеш да не си взимаш скарата (която се поставя допълнитено) ако искаш да гориш дърва и струваше към 200лв. май. Ако решиш че искаш да се върнеш към дървата (на по късен етап)си я купи но моя съвет е да я оставиш за по късно. Поздрави
И друго, наистина ли трябват нови настройки, като минаваш на друг вид пелети, това малко ще ми е проблем, предполагам, но пък е по-добър вариант. И всички ли котли с горелки, които горят различни пелети се настройват според тях? Макар, че като се замисля, сигурно е така, щом и пелетите са различни, няма как да горят по един и същи начин.Една приятелка има камина, само, че на Голдъна и си е купила устройство, с което си задава желаната температура с едно копче, има и други функции май... На всички ли пелетни котли и камини има възможност за такова устройство, това е супер улеснение...