пон окт 01, 2018 5:31 pmD.Metodiev написа: Спешно ми трябва съвет . Свързах котела по схемата няколко страници по назад, но трипътния вентил не отваря. Котела вдига температура до 90 г. Но работи само байпас. Когато затворя крана на байпасната линия, чак тогава тръгва вода към радиаторите. Трипътния е херц тепломикс с пълно отваряне и е монтиран АБ към котела Б е байпас. А. е връщаща от радиаторитеМоже да е повреден. Може ли да се разглабя да го пробваш в гореща вода на котлона дали елемента работи.
Моля помагате. Засега го регулирам с крана, но се ядосвам, защото всичко съм изпълнил както трябва, но не работи.![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
936 мнения в "Буфер"
D.Metodiev
- напреднал
Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфера 
gnt69
- майстор
пон окт 01, 2018 7:47 pmD.Metodiev написа: Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфераИли помпа малък кръг не работи.![]()
D.Metodiev
- напреднал
пон окт 01, 2018 7:51 pmgnt69 написа:Това вече е добра идеяпон окт 01, 2018 7:47 pmD.Metodiev написа: Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфераИли помпа малък кръг не работи.![]()
Утре ще я проверя.
Благодаря
vrangelov
- специалист
пон окт 01, 2018 7:47 pmD.Metodiev написа: Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфераКрана на байпаса само го притвори, ако има нужда. А помпата на котела, както ти написа @gnt69, явно не работи. Раздвижи и колелото и/или виж, дали е захранена. Сложи я на максимална мощност. Ако си я пускал на сухо, също има някакъв шанс, да не го е преживяла. Схемата ти е добра и няма нищо объркано.![]()
Поздрави
zaid1127
- специалист
пон окт 01, 2018 7:47 pmD.Metodiev написа: Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфераНещо тотално си объркал, но това е защото слушаш Лазар....![]()
Котела не го връзвай през серпентината на буфера, ще получиш стартове и стопове на 15 минути. Колкото и да е голяма серпентината и трябва време да си отдаде топлината. Дори и да махнеш термовентила няма да работи.
Ако ти трябва повече информация пиши на лични.
vrangelov
- специалист
Няма серпентина. Аз не виждам грешки, освен двете, които съм му казал. Ето я >>>СХЕМА<<<
LazarGanev
- "Велик майстор"
Заиде, требва да се чете повечко, не само последното мнение
. Голям трън в очите Ви е тоя Лазар
Както ти каза колегата - серпентина няма 
D.Metodiev
- напреднал
Благодаря на всички, които се включиха.
Всичко работи коректно с изключение на трипътния.
Не затваря байпаса . В момента работи като обикновен тройник. До някъде регулирам нещата с крана. Следва сваляне и сваряване с гореща вода за да съм сигурен. После ще го сменя и ще пиша за резултата.
П/С Не е по темата, но смятам че Лазар Ганев е много полезен за форума. Винаги чета с внимание неговите мнения.
Поздрави
Всичко работи коректно с изключение на трипътния.
Не затваря байпаса . В момента работи като обикновен тройник. До някъде регулирам нещата с крана. Следва сваляне и сваряване с гореща вода за да съм сигурен. После ще го сменя и ще пиша за резултата.
П/С Не е по темата, но смятам че Лазар Ганев е много полезен за форума. Винаги чета с внимание неговите мнения.
Поздрави
Evgeniy
- майстор
Когато има огромно количество студена вода, постъпваща към трипътния, тя го охлажда и той на практика е доста позатворен към буфера и отворен към "байпаса".
За всеки случай премери температурата на входящата в котела вода. Ако и тя е над 60 градуса, тогава обвинявай термостата на трипътния и го разглобявай.
Може и да греша, но имам такова усещане за тотално студен буфер...
За всеки случай премери температурата на входящата в котела вода. Ако и тя е над 60 градуса, тогава обвинявай термостата на трипътния и го разглобявай.
Може и да греша, но имам такова усещане за тотално студен буфер...
Тема "Буфер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература