• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 94
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
пон окт 01, 2018 5:31 pmD.Metodiev написа:
Спешно ми трябва съвет . Свързах котела по схемата няколко страници по назад, но трипътния вентил не отваря. Котела вдига температура до 90 г. Но работи само байпас. Когато затворя крана на байпасната линия, чак тогава тръгва вода към радиаторите. Трипътния е херц тепломикс с пълно отваряне и е монтиран АБ към котела Б е байпас. А. е връщаща от радиаторите
Моля помагате. Засега го регулирам с крана, но се ядосвам, защото всичко съм изпълнил както трябва, но не работи. :prayer:
Може да е повреден. Може ли да се разглабя да го пробваш в гореща вода на котлона дали елемента работи.
D.Metodiev - напреднал
Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфера :?
gnt69 - майстор
пон окт 01, 2018 7:47 pmD.Metodiev написа:
Или е повреден трипътния или нещо тотално съм объркал. Като спра помпата за радиаторния кръг, горелката вдига 80 градуса За секунди. Значи не върти вода през буфера. Това при спрян кран на байпаса. Същевремено при пусната помпа на радиаторния кръг, върти и през буфера :?
Или помпа малък кръг не работи.
D.Metodiev - напреднал
пон окт 01, 2018 7:51 pmgnt69 написа:
Или помпа малък кръг не работи.
Това вече е добра идея =D>
Утре ще я проверя. :prayer:
Благодаря :partyman:
vrangelov - специалист
Крана на байпаса само го притвори, ако има нужда. А помпата на котела, както ти написа @gnt69, явно не работи. Раздвижи и колелото и/или виж, дали е захранена. Сложи я на максимална мощност. Ако си я пускал на сухо, също има някакъв шанс, да не го е преживяла. Схемата ти е добра и няма нищо объркано.

Поздрави
zaid1127 - специалист
Нещо тотално си объркал, но това е защото слушаш Лазар.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Котела не го връзвай през серпентината на буфера, ще получиш стартове и стопове на 15 минути. Колкото и да е голяма серпентината и трябва време да си отдаде топлината. Дори и да махнеш термовентила няма да работи.
Ако ти трябва повече информация пиши на лични.
vrangelov - специалист
Няма серпентина. Аз не виждам грешки, освен двете, които съм му казал. Ето я >>>СХЕМА<<<
LazarGanev - "Велик майстор"
Заиде, требва да се чете повечко, не само последното мнение :wink: . Голям трън в очите Ви е тоя Лазар :lol: Както ти каза колегата - серпентина няма :)
D.Metodiev - напреднал
Благодаря на всички, които се включиха.
Всичко работи коректно с изключение на трипътния.
Не затваря байпаса . В момента работи като обикновен тройник. До някъде регулирам нещата с крана. Следва сваляне и сваряване с гореща вода за да съм сигурен. После ще го сменя и ще пиша за резултата.

П/С Не е по темата, но смятам че Лазар Ганев е много полезен за форума. Винаги чета с внимание неговите мнения.
Поздрави :partyman:
Evgeniy - майстор
Когато има огромно количество студена вода, постъпваща към трипътния, тя го охлажда и той на практика е доста позатворен към буфера и отворен към "байпаса".
За всеки случай премери температурата на входящата в котела вода. Ако и тя е над 60 градуса, тогава обвинявай термостата на трипътния и го разглобявай.
Може и да греша, но имам такова усещане за тотално студен буфер...
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 94

Тема "Буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: