И кога ще седим лука за зелено? Аз смятах тези дни да го правя това упражнение,но... 

ср окт 31, 2018 4:03 pmpreslav написа: Тия дни ми влезе една друга муха в главата - реших да кося тревата между редовете в лозето. Мненията за такова мероприятие са доста разнопосочни, едни казват, че по този начин окосената трева се превръща в мулч, а други твърдят, че там се въдят гъби и гадини....Четох някаква статия за някакъв японец, нещо като "Еко агроном".
ср окт 31, 2018 9:52 pmТрифон П.Трифонов написа: .... той отричаше орането на почвата и всякакви мелиоративни дейности..........Я го докарай тоя малоумник да ми засее мястото, дето съм го тъпкал цяло лято
Andri01 написа: И кога ще седим лука за зелено? Аз смятах тези дни да го правя това упражнение,но...Сях си днес лук, преди седмица или две си сях и чесън. Тъкмо ще е готов на пролет.![]()
вт окт 23, 2018 8:36 pmkr1100 написа: Трябва да си правя и садило 7 в едно за чесъна и балучките / дъска с 7 ф та около 20 мм през 10мм и за дълбочина 80мм .1 път натискаш и 7 дупки готови за набучване на скилидките.Предстои садене на балучки и чесън, би ли споделил снимка на садилото че да направим лесно саденето.
чет ное 01, 2018 6:56 ampreslav написа: На мен вчера ми разказваше един човек, който е работил във Франция по градини и лозя - франсетата асфалтирали пътеките между редовете, а под чуканите насипвали чакъл, ама не можа да каже как се борят с тревата изникнала между чакъла.Може и да са прави франсетата в случая. щото имам поглед върху една доста голяма хасма (около 150 м2) отдолу цялата бетон и постоянно паркиращи и потеглящи коли. Лозите около корените имат не повече от 0,5 на 0,5м почва, която е утъпкана доволно от слизащите от автомобилите, но са в цветущо здраве, даже превъзхождат моите, които постоянно се фрезоват и се пръскат с какви ли не салтанати.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: