Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Timoti - специалист
Прикачен файл:
20181216_100517.jpg
това е от вчера след обяд до сега
настройки направени от мен

p1 2.8 45sec.49%
p2 4.2 45 50%
p3 7.5 45 55%

на теб такава едра пепел ли ти остава?
g.gushterov83 - специалист
нед дек 16, 2018 10:11 amTimoti написа:
Да, вида е много подобен, само гледай да не се натрупват буци. Иска си повечко чистене, но за почти 50% разлика в цената... всеки си решава :)
andy_forresite - майстор
Аууу, осмички от П. Тръмбеш. Няма нищо хубаво в тях, освен цената. С интензивен огън се получава добре, но стане ли време за кретане, то са буци, струпване на купчина, слаб огън и висок разход.
Не ми харесва малката разлика от 1% между р1 и р2. Подаването на р2 е значително по-голямо от р1 и мисля че въздухът трябва да е повече от 1%. Аз бих го пробвал р1 с 3% по-малко от р2.
gnt69 - майстор
нед дек 16, 2018 10:11 amTimoti написа:
20181216_100517.jpg това е от вчера след обяд до сега
настройки направени от мен

p1 2.8 45sec.49%
p2 4.2 45 50%
p3 7.5 45 55%

Идеална ти е пепелта точно такава е. Вземаш метална лопатка за пепел и я вадиш системно и всекидневно ама без да се престараваш, важното е да има къде да изпадва а че на дъното на котела е останало да не ти пука таман каквото изпадва от горелката да пада на меко. След 3 седмици или месец чистиш основно котела. Въздуха ми се струва че е много ако кажеш обороти някой може да помогне. :partyman:

А Анди се е намесил кажи си оборотите и той ша обясни.
Timoti - специалист
нед дек 16, 2018 10:36 amandy_forresite написа:
Аууу, осмички от П. Тръмбеш. Няма нищо хубаво в тях, освен цената. С интензивен огън се получава добре, но стане ли време за кретане, то са буци, струпване на купчина, слаб огън и висок разход.
Не ми харесва малката разлика от 1% между р1 и р2. Подаването на р2 е значително по-голямо от р1 и мисля че въздухът трябва да е повече от 1%. Аз бих го пробвал р1 с 3% по-малко от р2.
за пелетите не позна :wink: другото ще го коригирам и ще следя да видим ,иначе за пепелта имам прахосмукачка не ми е проблем ,че е в повечко
gnt69 - майстор
нед дек 16, 2018 10:47 amTimoti написа:
иначе за пепелта имам прахосмукачка не ми е проблем ,че е в повечко
Хич не се занимавай да чистиш пепел от слънчоглед с прахосмукачка, аз два пъти се пробвах преди 3 години запушваше се веднага и се отказах. Оттогава с лопатката.
Timoti - специалист
нед дек 16, 2018 10:04 amg.gushterov83 написа:
нед дек 16, 2018 9:51 amTimoti написа:
от вчера ги горя до сега не бях и си играя да я наглася за това исках да споделите вашите,старите настройки ми бяха стандартните както са в инструкцията само въздуха беше различен и за иглолистни бяха добре ,но гледам ,че пепелта на слънчогледа е доста едра и някак си докато горят се натрупват много докато паднат но пък нямам не изгорели паднали
При мен настройките за чамови и слънчогледови са еднакви като подаване, само вентилатора е с два процента повече за всяка степен при "черните". В греенето и разхода не съм видял разлика, само пепеляка е повечко.
ще ги споделиш ли :-D

:?:
нед дек 16, 2018 9:47 amfilmatoplo написа:
3. 5,9/ 45/ 41
2. 5,9/ 45/ 40
1. 5,9/ 45/ 39

:wink: Защо са еднакви цифрите подаване- 5,9 -за трите степени .
Филме, скоро писах, че при мен 3х1 не е = на 3, а както виждаш, на 1. Е, кажи речи, ма мога и въздуха да докарам еднакъв.
С буфер съм. Включ-изключ. Затова съм си направил една степен. Се съм на оптимално горене, доколкото е такова.
Неска чистих основно котела. За 750 кила, изгорени пелети, искарах половин бошов пепелник пепел. Които имат даконоподобни, знаят откъде излиза. Егаси пушлявеца. Ма слънчоглед де.
Рязах една дебела ламарина, в котелното, ъглошлайфа боднат в контактите след UPSa. Гръмна му бушончето на високото, та се сетих да го изнасиля на акумулатор. Запали на 9тия път.
Аахаааа да са откаже, че е слабичък за новата запалка. Тръгна и повече от час работи така. Ще оставя докато свърши тяговия.
Сетих са да замеря високото, след изделието на Техногама.
Малко е голям файла, та не се качва тука.
На който му е интересно
https://photos.app.goo.gl/Sp96E9hEJHPjbquK8
Аз съм доволен от изделието.
съб дек 15, 2018 11:06 pmbai_bradyra написа:
съб дек 15, 2018 1:22 pmAleksandar Ivanov написа:
Здравейте,може ли някой да качи пак таблицата за изчисление на количеството пилети за съответните мощности,че съм я изтрил.
Благодаря
Заповядай!
https://dox.abv.bg/download?id=b7daa314e2
БЛАГОДАРЯ :prayer:
filmatoplo - майстор
:-D Аз виновен -Чукча толька писатель -за наказание ще си пусна -О джаджа . :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: