Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
2290 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
Restaurant
- напреднал
Честита нова година! Пожелавам здраве и късмет на всички, и дано през новата 2019г да няма проблеми с камините
Възможно ли е при настройка на камината 27гр на стаята, 60гр да се получава конденз? Понеже видях това днес и се сетих, че съм прочел във форома, че е важно по кое е настроена да модолира. Мисля че е направена по тази на стаята, затова мисля да посетя сервизното меню. Да видя дали ще се промени нещо 
Здравейте,
Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.
Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.
Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?
Пелетите, които в момента използвам са на TRON.
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави,
Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.
Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.
Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?
Поздрави,
bmahob
- майстор
ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа: Здравейте,Ми и при мене е скърцал ама не е спирал, извади пелетите пусни една прахосмукачка и виж!, шнека скърца но върти нали??? МОже да са попаднали повечко трици
Поздрави,
ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа: Здравейте,Здравейте,и при мен се е случвало при пълен бункер с пелети да се включи алармата че няма пелети.След нов старт на камината започва да си работи нормално.Предполагам шнека е задръстен от прахта от пелетите,изпразни бункера с пелети и почисти с прахосмукачка.В началото на този сезон почиствах бункера и шнека с прахосмукачка и имаше доста прах.Трети сезон с АЛФА ПЛАМ 21.Успех и приятен ден.
Поздрави,
Kalinski88
- помощник
Здравейте и за много години
Бихте ли ми казали при задържане на бутон 6 каква информация показва ? Това 10 и 07 какво значат ? Предния ден като задържах бяха 10 и 20
това RAL също се чудех какво е.
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср яну 02, 2019 5:49 pmKalinski88 написа: Здравейте и за много годиниЕгаси, тая и цветът ше си каже!!!![]()
Бихте ли ми казали при задържане на бутон 6 каква информация показва ? Това 10 и 07 какво значат ? Предния ден като задържах бяха 10 и 20
това RAL също се чудех какво е.
Шегувам се.
За много години!
Kalinski88
- помощник
ср яну 02, 2019 6:29 pmbmahob написа: Забравил съмРъководството го имам на англ. и сръбски , но единствено пише , че при натискане увеличаваш мощността което е ясно на всички. При задържане обаче излизат тия показания и ми стана интересно какво значат. Трифонов.. не тая а този ! Котел е не каминаНе пиши би в ръководството
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература