• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
пон дек 31, 2018 6:46 pmfilmatoplo написа:
:drinkers: Утре ще погледна по хубаво :lol:
:-D наздраве! :drinkers:
Restaurant - напреднал
Честита нова година! Пожелавам здраве и късмет на всички, и дано през новата 2019г да няма проблеми с камините :) Възможно ли е при настройка на камината 27гр на стаята, 60гр да се получава конденз? Понеже видях това днес и се сетих, че съм прочел във форома, че е важно по кое е настроена да модолира. Мисля че е направена по тази на стаята, затова мисля да посетя сервизното меню. Да видя дали ще се промени нещо :)

Прикачен файл

20190101_130724.png
20190101_130724.png (53.55 KиБ) Видяна 2492 пъти

Прикачен файл

20190101_130928.jpg
bmahob - майстор
Чнг :-D аз съм я направил да гони водата и от там регулурам с главите
Здравейте,

Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.

Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.

Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?

Пелетите, които в момента използвам са на TRON.

Благодаря предварително за отговорите.

Поздрави,
bmahob - майстор
ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа:
Здравейте,

Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.

Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.

Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?

Поздрави,
Ми и при мене е скърцал ама не е спирал, извади пелетите пусни една прахосмукачка и виж!, шнека скърца но върти нали??? МОже да са попаднали повечко трици
ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа:
Здравейте,

Поздрави,
Здравейте,и при мен се е случвало при пълен бункер с пелети да се включи алармата че няма пелети.След нов старт на камината започва да си работи нормално.Предполагам шнека е задръстен от прахта от пелетите,изпразни бункера с пелети и почисти с прахосмукачка.В началото на този сезон почиствах бункера и шнека с прахосмукачка и имаше доста прах.Трети сезон с АЛФА ПЛАМ 21.Успех и приятен ден.
Kalinski88 - помощник
Здравейте и за много години :partyman: :supz: Бихте ли ми казали при задържане на бутон 6 каква информация показва ? Това 10 и 07 какво значат ? Предния ден като задържах бяха 10 и 20 :? това RAL също се чудех какво е.

Прикачен файл

2019-01-02 17.41.29.jpg
bmahob - майстор
Забравил съм :? Не пиши би в ръководството
ср яну 02, 2019 5:49 pmKalinski88 написа:
Здравейте и за много години :partyman: :supz: Бихте ли ми казали при задържане на бутон 6 каква информация показва ? Това 10 и 07 какво значат ? Предния ден като задържах бяха 10 и 20 :? това RAL също се чудех какво е.
Егаси, тая и цветът ше си каже!!!
Шегувам се.
За много години!
Kalinski88 - помощник
ср яну 02, 2019 6:29 pmbmahob написа:
Забравил съм :? Не пиши би в ръководството
Ръководството го имам на англ. и сръбски , но единствено пише , че при натискане увеличаваш мощността което е ясно на всички. При задържане обаче излизат тия показания и ми стана интересно какво значат. Трифонов.. не тая а този ! Котел е не камина :-D иначе менюто е същото.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: