ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа: Здравейте,Ми и при мене е скърцал ама не е спирал, извади пелетите пусни една прахосмукачка и виж!, шнека скърца но върти нали??? МОже да са попаднали повечко трици
Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.
Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.
Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?
Пелетите, които в момента използвам са на TRON.
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави,
ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа: Здравейте,Здравейте,и при мен се е случвало при пълен бункер с пелети да се включи алармата че няма пелети.След нов старт на камината започва да си работи нормално.Предполагам шнека е задръстен от прахта от пелетите,изпразни бункера с пелети и почисти с прахосмукачка.В началото на този сезон почиствах бункера и шнека с прахосмукачка и имаше доста прах.Трети сезон с АЛФА ПЛАМ 21.Успех и приятен ден.
Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.
Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.
Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?
Пелетите, които в момента използвам са на TRON.
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави,
ср яну 02, 2019 5:49 pmKalinski88 написа: Здравейте и за много годиниЕгаси, тая и цветът ше си каже!!!![]()
Бихте ли ми казали при задържане на бутон 6 каква информация показва ? Това 10 и 07 какво значат ? Предния ден като задържах бяха 10 и 20
това RAL също се чудех какво е.
ср яну 02, 2019 6:29 pmbmahob написа: Забравил съмРъководството го имам на англ. и сръбски , но единствено пише , че при натискане увеличаваш мощността което е ясно на всички. При задържане обаче излизат тия показания и ми стана интересно какво значат. Трифонов.. не тая а този ! Котел е не каминаНе пиши би в ръководството
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: