Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мисля, че ще има проблеми, може би ще е домре да се сложи една плоча на отсрещната стена, за да не бие директно пламъка във водната риза, щото е с хоризонтален факелен пламък.
stefan33 - специалист
ср фев 20, 2019 7:43 amLazarGanev написа:
Не мисля, че ще има проблеми, може би ще е домре да се сложи една плоча на отсрещната стена, за да не бие директно пламъка във водната риза, щото е с хоризонтален факелен пламък.
Това исках да разбера,мерси! :)
markoscbr - специалист
чет фев 14, 2019 6:18 pmшоп написа:
пон фев 11, 2019 4:27 pmLazarGanev написа:
Това не е пукнатина, а сглобка. Шевът е по-скоро декоративен.
[-X [-X [-X
Абсурд.
Бащ си е спукана заварка и мен не ме интересува дали за дистрибутора, които е страна в спора е сглобка.
Аз няма да мръзна, не съм съм страна в спора, но ако съм дал 2000+ лв ще си търся правата гаранционно до дупка. Ще искам нова глава. Ако и тя се спука и пак не ми я сменят безплатно ще сезиркам КЗП.
Нищо, че някой "доволен" клиент се е изказал, че с тези 1-2 или повече пукнатини било даже по-добе. Влизал повече въздух :rolleyes:
Айде бе!
Шопе това го казах под формата на майтап ,но на мен тази пукнатина не ми пречи на горивния процес :yawinkle:
чет фев 14, 2019 6:18 pmшоп написа:
пон фев 11, 2019 4:27 pmLazarGanev написа:
Това не е пукнатина, а сглобка. Шевът е по-скоро декоративен.
[-X [-X [-X
Абсурд.
Бащ си е спукана заварка и мен не ме интересува дали за дистрибутора, които е страна в спора е сглобка.
Аз няма да мръзна, не съм съм страна в спора, но ако съм дал 2000+ лв ще си търся правата гаранционно до дупка. Ще искам нова глава. Ако и тя се спука и пак не ми я сменят безплатно ще сезиркам КЗП.
Нищо, че някой "доволен" клиент се е изказал, че с тези 1-2 или повече пукнатини било даже по-добе. Влизал повече въздух :rolleyes:
Айде бе!
Уоу, това съм го изтървал! Отде толкова интерес от шопа към Грейко не знам! Някой може да каже, че е от злоба и завист, ама дали е така не се знае :cool: . Не бил страна в спора (то и спор няма :) ), ама се самонавива да спори, ей тъй, за спорта. Кой каза, че това са мръснишки номера - аз не съм съгласен, шопа е културен и услужлив!
pechkata - специалист
ср фев 20, 2019 12:17 amLazarGanev написа:
Най-икономично ще е, ако смениш целия комплект :wink: . Да, вярно е, че почти няма кой да конкурире чугуняка на Фероли по ниска ефективност, но пък ако смениш и горелката минаваш в съвсем друга категория - гориш двойно по-евтини пелети. Продаваш теоя, добавяш едни паи, които ги избиваш още първия сезон Ако ги нямаш - ползваш Кредит енергийна ефективност с 15% безвъзмездна помощ, която ти покрива лихвите за 2 години и си ти. :)
И кое му е евтиното в Керпи вече са 300 лв. за тон а дървените 400 лв. за тон - и ставаш хамалин да чистиш кюнци котел и т.н. ...?
При ниско калоричните или калпави пелети се гори една трета в повече - и къде му е далаверата на човек...?
чет фев 21, 2019 6:51 pmpechkata написа:
ср фев 20, 2019 12:17 amLazarGanev написа:
Най-икономично ще е, ако смениш целия комплект :wink: . Да, вярно е, че почти няма кой да конкурире чугуняка на Фероли по ниска ефективност, но пък ако смениш и горелката минаваш в съвсем друга категория - гориш двойно по-евтини пелети. Продаваш теоя, добавяш едни паи, които ги избиваш още първия сезон Ако ги нямаш - ползваш Кредит енергийна ефективност с 15% безвъзмездна помощ, която ти покрива лихвите за 2 години и си ти. :)
И кое му е евтиното в Керпи вече са 300 лв. за тон а дървените 400 лв. за тон - и ставаш хамалин да чистиш кюнци котел и т.н. ...?
При ниско калоричните или калпави пелети се гори една трета в повече - и къде му е далаверата на човек...?
Пееееч, до тук не съм забелязал да са по ниско калорични, нито съм прочел някой да гори повече.
Поне е пренебрежимо малка разликата, че да си заслужава коментара.
В повече е пепеляка, но ме спира само вероятността да попадна на пелети от дървесина, дето правят шлака.
Инак да си карам на чамови, пепелник на 2 седмици, котела на месец и то само да спорта.
Ма де ги тия качествените?
Керпи да си люпят слънчогледа!
На 50 отгоре се ши ми е по добре с дървесни.
pechkata - специалист
Статистика поръчах 4 тона на куп от Керпи първите два тона 6 чувала по 15 кг. на 24 ч. горене - вторите два тона 5 чувала на 24 ч. видимо личяха че бяха различни...
Сега съм на дървени с разход в момента чувал и половина на 24 ч. горене...
На 27.01.2019г. минах на дървени и имам още 20 чувала от палето(400лв.) трябва да ми стигне до 27.02.2019г.
чет фев 21, 2019 7:39 pmpechkata написа:
Статистика поръчах 4 тона на куп от Керпи първите два тона 6 чувала по 15 кг. на 24 ч. горене - вторите два тона 5 чувала на 24 ч. видимо личяха че бяха различни...
Сега съм на дървени с разход в момента чувал и половина на 24 ч. горене...
На 27.01.2019г. минах на дървени и имам още 20 чувала от палето(400лв.) трябва да ми стигне до 27.02.2019г.
То зимата е топла, ама може и да си прав.
Лошо за Керпито.
Tzinata - специалист
[/quote]

Уоу, това съм го изтървал! Отде толкова интерес от шопа към Грейко не знам! Някой може да каже, че е от злоба и завист, ама дали е така не се знае :cool: . Не бил страна в спора (то и спор няма :) ), ама се самонавива да спори, ей тъй, за спорта. Кой каза, че това са мръснишки номера - аз не съм съгласен, шопа е културен и услужлив!
[/quote]
г-н Ганев дръжте се на ниво. Не разваляйте хубавите впечатления.
И аз мисля че шопа не е прав, но това е неговото мнение.
Поздрави👍
Не е мнение, кауза е! :cool:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: