Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
5187 мнения в "Пелетна камина Грейко"
filmatoplo
- майстор
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет мар 01, 2019 5:23 pmkrapchev_ написа: Яка греда с ups-a! Уж 480w а когато се пусне запалката го гаси тотално. От грейко твърдят че консумацията не надвишава 380w. Фирмата от която е закупен ups-a също държат че стойностите им са реални. Моля който ползва бижуто с упс да сподели какъв е и т.н. Благодаря предварително!Прави са и двете страни. Понякога математиката е странна.
Предполагам, че запалката е 300 вата. И да не е, да приемем, че е само за примера.
300 вата е когато е загряла до работна температура– 900-1000 градуса.
"Стартирайки" запалката, при 20 градуса, токът е ок. 5 А, а консумацията ок. 1100w.
Затова гаси устройството.
UPSа на Техногама прави 10 опита да възстанови захранването, след претоварване.
Лично съм изнасилвал моят, който е 400w и успява на 8-9 опит да запали горелката с 300w запалка. Просто при претоварванията запалката се затопля и консумацията ѝ пада до преодолими стойности.
Друг път да питаш тука предварително!
Какъв акумулатор взе?
andy_forresite
- майстор
Той е питал и даже си му отговарял.
Защо трябва да може да пали с ups? Само гледате как по-бързо да ви се угасят грейкотата. Ако може поне десетина пъти да се изгаси и да запали най убааво.
Когато сте вкъщи и спре тока можете да избегнете гасенето от копчетата. Пък вече като се възстанови електроподаването се грейте само на запалка като ви кефи как НЕ гори.
И при котлите се образува много фина пепел като брашно, само че сиво-кафява. Такава вадя от под тръбите. Като падне тлеещ пелет следва разрастване на жарта и доста пушек. Представям си с вентилатор за какво става въпрос.
Защо трябва да може да пали с ups? Само гледате как по-бързо да ви се угасят грейкотата. Ако може поне десетина пъти да се изгаси и да запали най убааво.
Когато сте вкъщи и спре тока можете да избегнете гасенето от копчетата. Пък вече като се възстанови електроподаването се грейте само на запалка като ви кефи как НЕ гори.
И при котлите се образува много фина пепел като брашно, само че сиво-кафява. Такава вадя от под тръбите. Като падне тлеещ пелет следва разрастване на жарта и доста пушек. Представям си с вентилатор за какво става въпрос.
Трифон П.Трифонов
- майстор
вт мар 05, 2019 7:00 pmandy_forresite написа: Той е питал и даже си му отговарял.Докато предположа и той го бил зел. Пик имал, ама не им знам на камините запалките.
Оказва се, че и техните са мощни, та друг път да пита, преди да купи.
Тъй е, прая клипчета, ма кой да гледа?!!
Аз пък си купих и генераторче, дето може да ми пали Грейкото. Имам си и тема по темата.
Що си крив след празничните дни?
martolk
- специалист
Колеги, с гладък димоотвод ли се запали или така наречената гофрирана връзка? И на мен ми се случи, с второто, след което смених моментално с гладка неръждавейка. Като при мен няма хоризонтални трасета. Беше свързана с лек диагонал към 90 градусово коляно на ф130 вертикално трасе. При мен го отдавам най-вече на негодните пелети, които отлагат твърди черни налепи (приличащи на стопена пластмаса), в комбинация с назъбената повърхност на меката връзка.
Трифон П.Трифонов
- майстор
filmatoplo
- майстор
Когато няма пълно изгаряне в горивната камера на по висока температура -част от изходящия материал е по тежък и лепкав и се трупа по стените на тръбите ,в този материал се крият още горими съединения -които в определен момент и условия ще догорят .Съвсем нормален физичен и химичен процес ,но нежелан
или трябва да не се допускат отлаганията ,или се взимат мерки за своевременното им почистване
.В момента го пиша ама що не свалям тръбите да ги почистя 
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср мар 06, 2019 11:49 amfilmatoplo написа: Когато няма пълно изгаряне в горивната камера на по висока температура -част от изходящия материал е по тежък и лепкав и се трупа по стените на тръбите ,в този материал се крият още горими съединения -които в определен момент и условия ще догорят .Съвсем нормален физичен и химичен процес ,но нежеланБе ти скоро писа, че трябва да изтупваш тръболяка, ама ко са кумиш?!!или трябва да не се допускат отлаганията ,или се взимат мерки за своевременното им почистване
.В момента го пиша ама що не свалям тръбите да ги почистя
![]()
Твоя къдрав ли е или гладкостенен? Не, че ще направим изводи, щото не ти е горял, ама за спорта и като пример от баш параджия.
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература