вт дек 19, 2023 3:46 pmТрифон П.Трифонов написа:Под тях пише "осветление". Т.е. ламБи.пон дек 18, 2023 11:00 pmves-ko написа: ..........Вес, на 2ра и 3та схема нарочно си оставил по един незанулен контакт или просто си пропуснал?
Каквото и да правите - МИСЛЕТЕ и го правете БЕЗОПАСНО - и за вас, и за околните.
... и помнете, че всичко, което правите го правите на свой собствен риск !!!
вт дек 19, 2023 1:13 pmhidrazin написа:Така е, престъпници са и даже някои са опитвали да съдят енергото, но са си изпросили и глобите.вт дек 19, 2023 12:51 pmДетето написа: Идиот с камион, минава и къса жиците към имота.А идиота в имота, преди да си запали генератора, няма ли първо да види висящите жици от стълба и къщата?
Освен това на никой не му е забранено да си бодне 1-2-3... заземителни кола в имота.вт дек 19, 2023 12:59 pmivanovbg написа: Доста инвертори и генератори са думнали така. Но пък им е безопасно.К'во, к'во ... ? Генератор свързан с мрежата който и да връща в нея? Това не е идиот а престъпник.
Относно изгорелите "инвертори" - дай пример. Аз поне не само не знам ами и не съм чувал за такива.
Ако инвертор работи и връща в мрежата когато няма захранване от мрежата, то той също е собственост на престъпник.
![]()