Нека намерим най-тънките цени.
koveslav - майстор
пон дек 30, 2019 1:04 pmPassa написа:
пон дек 30, 2019 1:49 amпишман_майстор написа:
Шлайфа е некоректно да се мери на празен ход, бил показал 200 вата, ми нормално...колко да покаже без товар?

Ми направете му вие измерване на този шлайф под товар тогава !
Аз не мога.

Lutchezar няма какво да ми показваш разни графики. Като разбирате как го направете и споделете.

То и на гаражна вентилация или кухненски абсорбатор може да направите после измерване под товар.......
А бормашина как се мери под товар в ? Какво точно трябва да се дупчи и с какъв натиск с 1,5 или 15 мм свредло ? :wink:
Всяка ел. машина,особено електромотор трябва да се натовари на макс,за да се види максималния ток.От това което си изброил консумацията ще ти е вярна само на абсорбатора,защото той винаги си върти турбината,това му е работния товар и това му е максималната консумация.
Те ви нещо правено с правия шлайф-големия отвор на фланеца на снимката е оформен в 4мм стомана с двегодишен вече прав шлайф на Парксайд.Понеже нямам фреза в такива случаи разпробивам кръг с малко свредло,избивам ядката и отвора го шлайфам докато се оформи.Шлайфчето е една от най-полезните ми машинки в тези случаи.Ама за пореден път да кажа-техниката изобщо не се изчерпва със дърводелство и строителство.Има и доста други браншове,в които от техниката се изисква не просто груба сила а и прецизност и спазване на обявените параметри.Шлайфа е шлайф и не му трябва кой-знае какъв въртящ момент,а истински обороти и прилично ПВ за по-продължителна работа.Тези неща моя шлайф ги има и за сега ще продължи да си върши работата в работилницата.Да си покажа и чекмеджето с машини,до към -5гр(по-надолу не съм пробвал) не си променят параметрите и вече трета година ежедневна работа няма никакви бъгове по машини и батерии.

Прикачен файл

IMG_20191125_134826.1.jpg
IMG_20191125_134826.1.jpg (38.51 KиБ) Видяна 1426 пъти

Прикачен файл

IMG_20191123_125445.jpg
cat - специалист
Огледалцето и магнита не струват телескопчетата им са много слаби особено на магнита за същите пари има много по добри не телескопични а се огъват както е удобно да бръкнеш .
ky-kyy - майстор
пон дек 30, 2019 10:01 amkozl написа:

Щот ей мъ на, налазила ме склерозата. Като излезна от в къщи и заборавям да се вратам. Като се кача на чуждо, заборавям да слазям, а като се кача на моята и заборавям что да праам :lachtot:
Въх :rolleyes: не е лесна и твоята...ама кво да правим, ще се мъчим :supz:
ky-kyy - майстор
пон дек 30, 2019 1:59 pmcat написа:
Огледалцето и магнита не струват телескопчетата им са много слаби особено на магнита за същите пари има много по добри не телескопични а се огъват както е удобно да бръкнеш .
Сигурно е така...ама пък ми пасва идеално в едно джобче на гащеризона, не държа на гъвкавост, а да не се навеждам, като изтърва някоя видийка, или шайбичка. Бръкна си в джобчето, разпъма телескопчето и хоп, калпазанката видийка хванатааааа :lol:

ПП Виж, тва огледалце, идея си нямам за къв ми е чеп....ама турнали го в комплекта...Трябва да го предложа на някой зъболекар, или гинеколог...
пишман_майстор - майстор
пон дек 30, 2019 1:14 pmplamen6703 написа:
Шлайфа е некоректно да се мери на празен ход, бил показал 200 вата, ми нормално...колко да покаже без товар?
Некоректно е да се продава стока, която не отговаря на обявените параметри!
....
Дали?! Това не е нагревател за фурна, че да е константа мощността му. Нека се прави разлика м/у ел.мотор и нагревател .
Вече колко мощност отдава този шлайф е отделна работа... Но консумацията със сигурност ще отговори .
П.п. не искам да се заяждам , но ми е чудно за такъв елементарен въпрос , да стават такива дискусии
пишман_майстор - майстор
пон дек 30, 2019 1:04 pmPassa написа:

Ми направете му вие измерване на този шлайф под товар тогава !
Аз не мога.

...
Мога много лесно да го натоваря и измеря . Много е лесно, стига човек да знае как да го направи. Но го нямам, няма и да го имам, за същата цел както споменах, ползвам фрез мотор от малка оберфреза на Бош . И той си работи без грешка .
П.п. Който се чуди как да пробва дали ел. мотор си "вдига" консумацията под товар , да си пусне една малка мелачка за кафе примерно ( стига да я има ) , да замери без мелене колко лапа и после да я напълни с кафе догоре и да пробва пак. Същият опит става и с прахосмукачка , един път без затапен маркуч , после със затапен. Ще има разлики
plamen6703 - майстор
пон дек 30, 2019 3:10 pmпишман_майстор написа:
Но консумацията със сигурност ще отговори .
П.п. не искам да се заяждам , но ми е чудно за такъв елементарен въпрос , да стават такива дискусии
За да избегнем заяждането, а и виждам, че са ти ясни нещата, питам за един приятел, колко е консумацията, на която със сигурност ще отговори? :partyman:
ky-kyy - майстор
За една машинка, не са важни само ватовете, ами и дингилите...Щото ватовете, може да си топлят корпуса, ама дингилите, като са хабни, с едното греене ще си останете....
пишман_майстор - майстор
plamen6703 написа:
пон дек 30, 2019 3:10 pmпишман_майстор написа:
Но консумацията със сигурност ще отговори .
За да избегнем заяждането, а и виждам, че са ти ясни нещата, питам за един приятел, колко е консумацията, на която със сигурност ще отговори? :partyman:
Кажете му на Вашия приятел, че дори може и да ги прескочи с лекота тия 500вата консумация ( ако не се объркам, колко е мощността му ) . Вече какво ще отдаде и какво ще превърне в топлина е отделен въпрос.....
П.п. предлагам Ви да спрем и двамата по този въпрос, деликатна молба . Ще "изгубите" от този спор.
ky-kyy - майстор
Аз не знам даже за какво спорите, ама лаф да става..... :lol:

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: