пон дек 30, 2019 1:04 pmPassa написа:Всяка ел. машина,особено електромотор трябва да се натовари на макс,за да се види максималния ток.От това което си изброил консумацията ще ти е вярна само на абсорбатора,защото той винаги си върти турбината,това му е работния товар и това му е максималната консумация.пон дек 30, 2019 1:49 amпишман_майстор написа: Шлайфа е некоректно да се мери на празен ход, бил показал 200 вата, ми нормално...колко да покаже без товар?
Ми направете му вие измерване на този шлайф под товар тогава !
Аз не мога.
Lutchezar няма какво да ми показваш разни графики. Като разбирате как го направете и споделете.
То и на гаражна вентилация или кухненски абсорбатор може да направите после измерване под товар.......
А бормашина как се мери под товар в ? Какво точно трябва да се дупчи и с какъв натиск с 1,5 или 15 мм свредло ?![]()
Те ви нещо правено с правия шлайф-големия отвор на фланеца на снимката е оформен в 4мм стомана с двегодишен вече прав шлайф на Парксайд.Понеже нямам фреза в такива случаи разпробивам кръг с малко свредло,избивам ядката и отвора го шлайфам докато се оформи.Шлайфчето е една от най-полезните ми машинки в тези случаи.Ама за пореден път да кажа-техниката изобщо не се изчерпва със дърводелство и строителство.Има и доста други браншове,в които от техниката се изисква не просто груба сила а и прецизност и спазване на обявените параметри.Шлайфа е шлайф и не му трябва кой-знае какъв въртящ момент,а истински обороти и прилично ПВ за по-продължителна работа.Тези неща моя шлайф ги има и за сега ще продължи да си върши работата в работилницата.Да си покажа и чекмеджето с машини,до към -5гр(по-надолу не съм пробвал) не си променят параметрите и вече трета година ежедневна работа няма никакви бъгове по машини и батерии.