пет мар 15, 2024 12:46 ampipilica написа: С чужда булка ще има доста съпътстващи разходи та не знам колко ще е изгодно.Има разходи, ама кефа си остава за теб.
А при връзката топлофикация-клиент... ясно е кой е булката

пет мар 15, 2024 9:32 amКиррил написа: отопление/охлаждане на климатици е най удачноТака се получава. Ефикасни за отопление, най-вече при не особено студените зими последните години. Както и при преходните сезони, които често напоследък са с температури, колебаещи се в широк диапазон. И ефикасни за лятото.
чет мар 14, 2024 2:14 pmShift написа: От 3 години вкарахме централно парно, един щранг,тръби между стаите под пода, и БГВ.В кой град. И при нас е много изгодно, но явно са останали "единични" подобни случаи (градове). Но и климатици също съм инсталирал - във всяко помещение.
пет мар 15, 2024 8:46 amшоп написа:Явно грея по малко вода от както младото семейство се изнесе в друго самостоятелно жилищечет мар 14, 2024 11:53 pmchapara написа: Аз в Сф останах и тоз сезон на парно, но топлата водааа. За 8куб., 65лв подгрване! Никога! Към тока 10лв. подгрявне на бойлер за месец, нека са 15лв.Няма как да загрееш 8000 литра вода да кажем от 10 до 40 градуса с 10-15 лв.
Дано ужасното глобално затопляне надделее.
8000 литра х 30 градуса ДТ х 1,16= 278,4 kW ел енергия
Ти си я смятай дневна или нощна, но в единият случай е 69,60 лв, а в другият 41,8 лв.
чет мар 14, 2024 2:14 pmShift написа: От 3 години вкарахме централно парно, един щранг,тръби между стаите под пода, и БГВ.В кой град. И при нас е много изгодно, но явно са останали "единични" подобни случаи (градове). Но и климатици също съм инсталирал - във всяко помещение.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: